Vorige      

ZOUTKAMP


Aan het Reitdiep ligt de oude binnenhaven van Zoutkamp, dit is nu de passantenhaven. U ligt hier aan een brede langssteiger en direct tegen de kern van het dorp. Er is elektra en water op de steiger aanwezig. Het nieuwe douche- en toiletgebouw vindt u onder de hoge bomen net voorbij het eind van de haven in een coupure in de dijk.

Een tweede optie is de grote marina Hunzegat (250 ligplaatsen) ten noordwesten van Zoutkamp, een stukje buiten het dorp. De marina beschikt uiteraard over alle faciliteiten waaronder elektra en water op de steigers. Modern sanitair met wasserette, een watersportwinkel en u kunt er ook diesel tanken. Het liggeld bedraagt €1/m incl. elektra en water. Tel. 0595-402875.

BOODSCHAPPEN

Zoutkamp is niet erg groot maar heeft een soort van streekfunctie waardoor er een behoorlijk winkelaanbod is waaronder een supermarkt.

UIT ETEN

In Zoutkamp zijn twee nederlandse restaurants, een Italiaan en een Chinees gevestigd. Alle op loopafstand van de passantenhaven.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In de monumentale Rijksbetonningsloods, centraal gelegen aan de oude binnenhaven, is het Visserijmuseum Zoutkamp gevestigd. Hier krijgt u de gelegenheid om de geschiedenis en de ontwikkeling van de Zoutkamper visserij te bekijken. Voorts is er een jaarlijks wisselende expositie, die steeds een relatie heeft met Zoutkamp / de zee / de visserij.

www.ligplaatsinfo.nl