Vorige      

ZALTBOMMEL

Zaltbommel is een knusse oude vestingstad en beschikt over een gezellige haven.
Omdat de boten in de haven vanaf de rivier niet te zien zijn kan het lastig zijn de haveningang te ontdekken. Deze ligt tussen kribben en is te herkennen aan de bemuurde wallen.
Zorg dat u de haveningang stroomopwaarts varend benadert. Bent u eenmaal tussen de kribben uit de stroom dan vaart u recht op de muren af gevolgd door een bocht naar rechts. Neem hierbij - vanwege ondiepte - niet teveel de binnenbocht. Verder doorvarend komt u in de zeer beschut gelegen jachthaven.
Er is water en stroom op de steigers hoewel een lang verlengsnoer weleens nodig kan blijken te zijn. Het sanitair is eenvoudig. De haven wordt beheerd door W.V. De Golfbreker. Havenmeester: 06-26378552, na 18:00 uur aanwezig.


BOODSCHAPPEN

Direkt aan de haven is een grote supermarkt, makkelijker kan bijna niet. Ook vlak bij de haven is een tankstation. (Jerrycan benodigd).

UIT ETEN

In Zaltbommel zijn diverse leuke restaurantjes, op de foto één van mijn favorieten. Rondom de markt zijn 's zomers diverse terrasjes.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

De liefhebber van 16e eeuwse pandjes kan zijn hart ophalen in Zaltbommel. Er worden stadswandelingen georganiseerd onder begeleiding van een gids die veel vertelt over het wel en wee van de stad. In het weekend kunt u de kerktoren beklimmen.
Het Maarten van Rossummuseum richt zich op de streekhistorie, kunst en kunstnijverheid van de Bommelerwaard. Ook is het museum in het bezit van een collectie rond Fiep Westendorp, de bekende illustratrice van o.a. Jip en Janneke, die in Zaltbommel is geboren en getogen.
Tevens staat Zaltbommel bekend om zijn vele kunstgalerieën met een grote diversiteit aan thema's.


www.ligplaatsinfo.nl