Vorige      

WARFFUM


In het dorpje Warffum is plaats voor ca. 10 passanten. U komt aan de kade met steiger te liggen in het centrum van het dorp. De plaatselijke watersportvereniging beheert het een en ander en int ook de liggelden. De voorzieningen bestaan uit sanitair en ook elektra en water zijn aanwezig. Het liggeld bedraagt afhankelijk van de lengte van de boot ca. €4. Elektra kost €1 en water is gratis. Het telefoonnr van dhr. Kuizenga van WSV 'd Oude Weer is 0595-424216.

BOODSCHAPPEN

Op ca. 400 meter vanaf de haven in noordelijke richting is een Spar supermarkt gevestigd.

UIT ETEN

Direct aan de havenkom is een eetcafé met een fraai terras gelegen. Ook is er een Chinees specialiteiten restaurant in Warffum.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Een bezoek zeker waard is het openluchtmuseum "Het Hoogeland". Het Hoogeland bestaat uit 16 ingerichte panden die zijn geïntegreerd in het dorpsgezicht. Het museum is min of meer onderdeel van het dorp! Het brengt het leven van het Groninger platteland in het begin van de 19e eeuw in beeld.Enkele kilometers ten noorden van Warffum ligt het kleinste zeehaventje van Nederland, Noordpolderzijl. Heeft u geen fietsen aan boord dan kunt u in Warffum een fiets huren om er een kijkje te gaan nemen. Ter plaatse is in het gerestaureerde Zielhoes een eetcafé met buitenterras gevestigd.

EVENEMENTEN

Sinds 1966 wordt er in Warffum jaarlijks een groots dansevenement georganiseerd. Dit evenement heet OpRoakeldais en heeft internationale bekendheid. Een groot aantal dansgroepen uit alle windstreken vertoont hier hun kunsten.
In 2009 wordt het festival van 24 tm 28 juni gehouden. Zie ook www.oproakeldais.nl.www.ligplaatsinfo.nl