Vorige      

TILBURG

De Piushaven kent u vast wel van de regelmatige advertenties in de watersportbladen. Er wordt door de gemeente hard aan de weg getimmerd om passanten te trekken. De historische draaibrug die toegang biedt tot de haven wordt dagelijks - maar niet continu - bediend. Voor tijden zie piushaven.net of belt u even naar de havenmeester 013-5429440.

Na de brug en de vriendelijke ontvangst door de havenmeester die persoonlijk de brug bedient komt u eerst in het brede deel van de haven, aan SB is de doodlopende arm waar het passantendeel is. In deze arm kunt u zowel aan de BB-zijde als aan de SB-zijde afmeren. Het rustigst ligt u aan de BB-zijde en tevens het dichtst bij het sanitair. U ligt rechtstreeks aan de kade en langs beide kades loopt een weg. Echt druk is het qua verkeer niet maar op de weg bij de SB-kade wordt soms erg hard gereden wat wel eens hinderlijk kan zijn. De omgeving is niet echt fraai te noemen maar dit is inherent aan de meeste ex-industriehavens. Door een sfeervolle verlichting en bestrating en het plaatsen van bomen is de sfeer aanmerkelijk verbeterd. Tevens is een deel van de haven ingericht als museumhaven wat de sfeer ook ten goede komt.

De omgeving van de haven is rustig te noemen en 's avonds is het er gewoon stil. Naast de goede voorzieningen is het grote voordeel van de Piushaven dat u op een steenworp afstand van het gezellige centrum van Tilburg ligt.

Na aankomst krijgt u een SEP-key. Hiermee heeft u toegang tot het sanitair, de elektra en het water alsmede het VVV-informatiehuisje. Bij vertrek krijgt u het tegoed op de SEP-key van de havenmeester retour. Het sanitair is prima in orde incl. wasmachine en droger, ook zijn er voldoende elektra en stroompunten langs de kades. Het liggeld bedraagt €1/m. Bij aankomst krijgt u van de havenmeester een handig foldertje met nuttige informatie als een centrumkaartje, adressen etc. Op de haven staat een VVV-informatiehuisje. Hierin vindt u folders en brochures over de evenementen, bezienswaardigheden en toeristische attracties die Tilburg biedt, een prima service.


BOODSCHAPPEN

Vlak bij de haven is een AH en een Kruidvat waardoor de dagelijkse boodschappen eenvoudig te verkrijgen zijn. Het centrum met vele winkels is op een steenworp afstand.
Heeft u boodschappen nodig en bent u niet van plan in Tilburg te blijven dan kunt u even snel afmeren voor de Piusbrug, daar is een supermarkt.

UIT ETEN

Tilburg is een studentenstad. Het centrum is zo'n beetje één groot terras, erg gezellig. Restaurants zijn er natuurlijk in overvloed en vanwege de studenten zijn er ook vele goedkope restaurants. Iets afhalen of laten bezorgen is geen enkel probleem.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Tilburg mist mooie oude gebouwen en heeft geen historisch hart. In vroeger tijden was het de textielstad, nu een studentenstad met veel winkels en kroegen.
Vanaf de haven zijn het Noordbrabants Natuurmuseum en het Scryption (schriftmuseum) te belopen. In het Nederlands Textielmuseum zijn vaak exposities, neem de bus vanaf het station.
De VVV vindt u op de Spoorlaan nr. 364.
Tilburg is de aangewezen ligplaats voor een bezoek aan de Efteling. Vanaf het station rijdt een speciale bus.

EVENEMENTEN

In Tilburg worden met grote regelmaat festivals en evenementen georganiseerd. Het bekendst is natuurlijk de Tilburgse kermis in de tweede helft van juli. Drie kilometer attracties, de grootste van de Benelux.

Het grootste wereldmuziek- en cultuurfestival van de Benelux, Festival Mundial, vindt van 13 tm 15 juni plaats in Tilburg. Een ware muzikale reis rond de wereld.

Op de website van de Tilburgse VVV is alles te vinden over op handen zijnde evenementen: www.vvvtilburg.nl.www.ligplaatsinfo.nl