Vorige      

STADSJACHTHAVEN REITDIEP


Aan het Reitdiep is recentelijk een spiksplinternieuwe jachthaven aangelegd, de Stadsjachthaven Reitdiep, met plaats voor ca. 200 jachten.
Om de haven te bereiken moet u een toegangskanaaltje door gevolgd door de Hoogewegbrug, de doorvaarthoogte is 80 cm. De brug wordt tijdens het seizoen bediend van 9.00 uur tot 19.00 uur met pauzes van 12.00-13.00 uur en 16.00-17.30 uur. Op zon- en feestdagen is er begeleidevaart, zie Almanak voor schema.
Rondom de haven staan nieuwbouwhuizen maar het geheel ziet er gemoedelijk uit. Qua faciliteiten is alles in orde, uiteraard elektra en water op de steigers en sanitair met wasmachine en droger. Havenmeester: 06-34477366.
Bij de haven is de watersportwinkel Waterborg Watersport gevestigd, medio 2010 is het geheel gereed.

BOODSCHAPPEN

Er zijn bij de jachthaven zowel een supermarkt als een horeca-gelegenheid gepland maar medio 2009 zijn deze nog niet gerealiseerd. Op ca. 5 minuten fietsafstand liggen twee winkelcentra; Vinkhuizen en Paddepoel.


UIT ETEN

Om buiten de deur te eten zult u naar het centrum van Groningen moeten. Met de fiets bent u er in ca. 10 minuten (3 km), u hoeft alleen maar het Reitdiep te volgen. In Groningen zijn uiteraard restaurants in overvloed.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In de nabijheid van de Stadsjachthaven Reitdiep zijn geen bezienswaardigheden.

www.ligplaatsinfo.nl