Vorige      

PIETERBUREN


Kunt u er komen qua diepgang, kruiphoogte en breedte dan mag u Pieterburen natuurlijk niet overslaan. Niet alleen het zeehondencentrum is een bezoekje waard maar ook de Waddenzee ligt onder handbereik.
In Pieterburen is een passantensteiger zonder voorzieningen, u ligt er heerlijk rustig tegenover het zeehondencentrum van Lenie 't Hart.


BOODSCHAPPEN

Ondanks de internationale bekendheid is en blijft Pieterburen een gehucht, boodschappen doen gaat dan ook niet.

UIT ETEN

De keus is beperkt maar in Pieterburen hoeft u niet te koken als u daar geen zin in heeft. Er zijn een viertal restaurants.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Uiteraard brengt u, eenmaal in Pieterburen, een bezoekje aan het zeehondencentrum maar ook de Waddenzee zelf is een bezoekje waard. Misschien wordt u zelfs verleid tot het maken van een wandeltocht over het wad.


"Domies Toen" (de tuin van de dominee) is een botanische tuin in engelse landschapsstijl, tegenwoordig betaalt u wel entree voor een bezoekje. U vindt Domies Toen bij de Petruskerk. Naast Domies Toen is een theeschenkerij met een terrras aan een oude middeleeuwse dobbe (waterplaats). De theeschenkerij is gevestigd in een neo-gotisch gebouwtje uit 1888.
De rijk met houtsnijwerk versierde Petruskerk stamt uit de 15e eeuw en is in de zomermaanden te bezichtigen.

Pieterburen wordt door veel wandelaars aangedaan omdat dit het startpunt is van het alom bekende Pieterpad, de wandelroute van Pieterburen naar Maastricht.
www.ligplaatsinfo.nl