Vorige      

NEDERWEERT

Bij Nederweert is een mini-passantenhaven. U vindt de haven aan de oostzijde van de Zuid-Willemsvaart zo'n 400 meter noord van de kruising met de Noordervaart. U ligt er gratis maar er is wel wat zuiging van beroepsvaart.
Een alternatief is de kade ten westen van sluis 15 in de Zuid-Willemsvaart. Hier ligt u echter een kilometer bij het dorp vandaan.


BOODSCHAPPEN

Een kleine 400 meter vanaf de haven is een supermarkt. U loopt de brug over en dan alsmaar rechtdoor in westelijke richting.

UIT ETEN

Er zijn een paar restaurants maar de keus is niet overweldigend. Tegenover de haven is in een monumentaal pand het luxe Restaurant Kesselshof gevestigd.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het centrum van Nederweert beschikt over een aantal monumenten en wat terrasjes, echt veel is er niet te beleven.
Er is geen VVV, wel een folderservice bij reisbureau Mackus in de Brugstraat.

Het openluchtmuseum "De Eynderhoof" vindt u in het gehucht Eind, zo'n anderhalve kilometer zuidoostwaarts van de haven.
Hier kun je beleven hoe de mensen rond 1900 werkten, woonden, leefden en speelden. De nadruk ligt daarbij op het wonen en werken van de mensen uit de Peel. Alle gebouwen van het museum zijn afkomstig uit de omgeving. Daar zijn ze afgebroken en door vrijwilligers weer steen voor steen opgebouwd. De moeite waard.

EVENEMENTEN

Elk eerste weekend van mei is in Nederweert het Moulin Blues Festival.

Ieder jaar op de tweede zondag van augustus is het "Festeynder", een groots opgezet festival van oude ambachten in en rond het openluchtmuseum.www.ligplaatsinfo.nl