Vorige      

LEENS


Rondom de viersprong Hunsingokanaal - Leenstervaart - Houwerzijlstervaart liggen ruime passantensteigers. U ligt er fraai midden in de natuur, wel loopt er een weg vlakbij maar erg druk zal deze niet zijn. Op een enkele boerderij na is er geen bebouwing. Het dorp Leens is met de boot niet te bereiken.

BOODSCHAPPEN

Om boodschappen te doen moet u naar het dorp lopen of fietsen. Vanaf de ligplaatsen bij de kruising is het een dikke kilometer. In Leens is een supermarkt gevestigd.

UIT ETEN

Uit eten gaan is er even niet bij, in Leens is alleen een afhaal-chinees gevestigd. Of u moet er een tochtje van meer dan 2 kilometer voor over hebben. Dan kunt u naar de prachtige 14e eeuwse borg Verhildersum, waar het luxe restaurant Het Schathoes gevestigd is. U vindt de borg net buiten de bebouwing van Leens aan de noordoostkant.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

De borg Verhildersum is een bezoekje waard en niet alleen als excuus om lekker te gaan eten. Het landgoed rondom de borg heeft een prachtige tuin met beelden van de kunstenaar Eddy Roos en verschillende expositieruimtes met wisselende tentoonstellingen.

De Petruskerk in Leens is beroemd om zijn orgel. 's Zomers worden er door bekende organisten orgelconcerten gegeven.

Het Natuurdoecentrum Insektenwereld is geheel gericht op, zoals de naam al doet vermoeden, insekten. Ook erg leuk voor kinderen. U vindt de insekten aan de Wierde 17, vanuit het dorpscentrum richting de borg.

www.ligplaatsinfo.nl