Vorige      

KOLLUM

In Kollum kunt u kiezen tussen de passantenligplaatsen aan de kade van het Zijlsterreid of in jachthaven de Reid.
De passantenkade is voorzien van een 300 meter lange brede steiger en ligt aan de oostkant van de bebouwing, de jachthaven aan de noordkant van Kollum.
Bij de passantenkade is relatief weinig bebouwing en u ligt er dan ook rustig. Het centrum van Kollum ligt op nog geen 500 meter afstand.
Jachthaven de Reid is een rustige haven met prima passantenplaatsen aan een groenstrook, de maximale lengte is echter ca. 10,50 m. De faciliteiten zijn eenvoudig maar alles wat u nodig kunt hebben is aanwezig. Water en elektra (in overleg) en sanitair met een wasserette. Bij het nabijgelegen pompstation is diesel te halen. Het liggeld bedraagt €0,50/m, douchen €0,50, elektra €1. Havenmeester: 06-27474799.

BOODSCHAPPEN

Kollum is een vrij grote plaats met een ruim winkelaanbod. Op loopafstand zijn diverse supermarkten aanwezig.

UIT ETEN

Ook buiten de deur eten is geen probleem in Kollum. Er zijn een nederlands restaurant, een chinees en een italiaan gevestigd en, niet onbelangrijk, op loopafstand van uw ligplaats.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Kollum heeft een beschermd dorpsgezicht. In totaal zijn er 31 monumenten te vinden, waaronder de gereformeerde en hervormde kerk, het voormalig postkantoor en voormalig raadhuis.

www.ligplaatsinfo.nl