Vorige      

EENRUM


Eenrum is een klein plaatsje met een pittoresk haventje. Het haventje (één steiger) wordt gerund door de eigenaren van de plaatselijke supermarkt en van het café-restaurant. Gratis liggen is hiermee verleden tijd maar het toiletgebouw is weer te gebruiken. Ook water is verkrijgbaar. Eenrum is zeker de moeite waard om eens te bekijken.


BOODSCHAPPEN

In Eenrum zijn diverse winkeltjes en op loopafstand van de passantenhaven is een supermarkt.

UIT ETEN

Voor zo'n klein dorpje zijn er best veel mogelijkheden om buiten de deur te eten. Direct aan de haven is een pannenkoekenrestaurant gevestigd alsmede Abraham's Mosterdmakerij wat een goed en gezellig restaurant is. Verder zijn er in Eenrum nog een cafetaria en een café-restaurant gevestigd.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Bij kaarsenmakerij Wilhelmus kunt u zelf eens proberen een kaars te maken en bij aardewerkplaats De Volharding het schilderen van aardewerk uitproberen.

Bij Abraham’s Mosterdmakerij - aan de haven - kunt u zien hoe vroeger in deze omgeving mosterd en azijn gemaakt werd.

Korenmolen de Lelie is in het seizoen op woensdag en zaterdagmiddag geopend. De vrijwillige molenaars geven U desgewenst uitleg over de molen en over de tentoonstelling van bakkerijartikelen rond de vorige eeuwwisseling.www.ligplaatsinfo.nl