Vorige      

BRILTIL (ZUIDHORN)


Aan het Hoendiep ligt het piepkleine dorpje Briltil (genoemd naar de gelijknamige brug over het Hoendiep). Briltil beschikt over een knus en rustig jachthaventje.
Het ligt ongeveer een kilometer vanaf het Van Starkenborghkanaal en is bereikbaar via een brug die u zelf moet bedienen. Bediening is 24 uur per dag mogelijk.

Bij de jachthaven is tevens een mini-camping gevestigd. Het ziet er allemaal verzorgd uit en de ontvangst is vriendelijk. De passantenplaatsen zijn fraai langs een graskade en elektra is aanwezig. Het sanitair beschikt over een wasmachine. Water is verkrijgbaar en - uniek - ook diesel kunt er tanken. Tel. 0594 - 502174.

BOODSCHAPPEN

In de loop der jaren is het grote dorp Zuidhorn tegen Briltil aangegroeid. Zuidhorn heeft een volledig winkelaanbod waaronder vestigingen van de bekende ketens. Het centrum van Zuidhorn ligt op een dikke kilometer vanaf de jachthaven. De dichtstbijzijnde supermarkt ligt op 10 minuten lopen.

UIT ETEN

Het jachthaventje heeft een eigen petit-restaurant met terras aan het water. Op slechts een paar minuten loopafstand richting dorp vindt u Steakhouse André Dokter waar u ook afhaalmaaltijden kunt verkrijgen.
Wilt u meer keus dan loopt of fietst u naar het centrum van Zuidhorn waar een tiental restaurants te vinden zijn.
Ook bezorgen aan boord is mogelijk. Pizzeria La Fontana schijnt goed te zijn.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Rondom Briltil zijn geen spectaculaire bezienswaardigheden maar de omgeving leent zich wel voor fietstochten. Bij de havenmeester zijn routekaartjes met fietstochten verkrijgbaar.
Het centrum van Groningen ligt op 15 km afstand en is met het openbaar vervoer goed te bereiken.
www.ligplaatsinfo.nl